Noiembrie 2020
D2.3.5 - Eveniment de diseminare in Iasi.
Prin aceasta activitate ne propunem sa sensibilizam si sa informam grupurile tinta, beneficiarii finali cu privire la actiunile principale ale proiectului si contributiile la realizarea unor conditii cadru imbunatatite pentru cercetarea cancerului pulmonar si progresele inovarii in regiunea transfrontaliera Romania-Moldova. La Evenimentul de diseminare din Iasi ne propunem sa implicam minimum 50 de participanti.
D3.1.1 - Echipa multidisciplinara.
In cadrul si va fi consolidata o echipa multidisciplinara care sa aiba toate cunostintele necesare pentru a dezvolta pasii din proiect, dar va putea integra toate datele din mai multe domenii, pentru a evalua literatura stiintifica in cancerul pulmonar si sa propuna finantari pentru cercetare.
D3.1.2 - Protocol pentru programul de testare pilot.
Protocolul medical pentru managementul specializat al esantioanelor tehnice le permite sa testeze corespunzator mutatiile cancerului pulmonar in biopsiile tisulare si lichide pentru diagnostic si supravegherea bolii.
D3.1.3 - Ateliere in Iasi.
Pentru a evalua nevoile de baza si circuitele functionale si logice necesare in ambele laboratoare. Nevoile vor fi recunoscute si noi solutii vor fi propuse si implementate. Ne propunem sa implicam 50 de participanti pe atelier.
D3.1.4 - Ateliere in Chisinau.
Pentru a evalua nevoile de baza si circuitele functionale si logice necesare in ambele laboratoare. Nevoile vor fi recunoscute si noi solutii vor fi propuse si implementate. Ne propunem sa implicam minimum 40 de participanti pe atelier.
D3.1.5 - Planul strategic pentru dezvoltarea LUNGNEX-RD.
RO si NIO va combina eforturile pentru a se alatura unei echipe de specialisti in biologie moleculara care va evalua nevoile pe mai multe niveluri pentru programe de formare, adaptate fiecarui nivel de competenta si experienta anterioara. Se vor dezvolta programe de invatare pe mai multe niveluri si formarea va incepe atat in grupurile tinta IRO, cat si in OI, formandu-se pe baza unei evaluari formale.
Decembrie 2020
D1.2.1 - Planul de monitorizare si evaluare a proiectului.
Planul de monitorizare si evaluare a proiectului - Planul de M&E va guverneaza procesul de monitorizare si evaluare. Planul va contine un set integrat de instrumente care sunt utilizate pentru colectarea si analiza datelor referitoare la progresul proiectului.
D1.3.1 - Planul de management al riscului.
Document care contine un set de scenarii si indicatori de risc pe baza caruia echipa de management al proiectului poate identifica si evalua orice probleme sau actiuni potentiale care au potentialul de a se transforma intr-o situatie de risc pentru implementarea proiectului.
D2.3.2 - Brosuri si pliante.
Pliantele vor contine informatii despre obiectivele proiectului, rezultatele preconizate si impactul partenerilor din proiect. Brosurile vor fi mai profesionale, vor avea informatii despre proiect, acoperind subiectele tehnice specifice in conformitate cu amploarea proiectului.
D2.3.3 - Roll-up.
2 rollup afisate la sediul in care este implementat proiectul si in timpul evenimentelor proiectului.
D2.3.4 - Autocolante.
Autocolante - autocolante cu vizibilitate specifica elementele programului afisate pe fiecare vehicul, echipament sau alta dotare cumparata prin proiect.
D3.2.1 - Livrabil.
Ca livrabil, vom obtine un protocol valid validat intre laboratoare, care va fi utilizat in etapele ulterioare ale acestui proiect in diagnosticarea pacientilor si managementul bolii, dar si in viitoarele proiecte de cercetare care vor utiliza ADN extras din acest tip de probe.
D3.2.3 - Livrabil.
Consumabile procurate de LB: 6 truse de secventializare Illumina; 7 kituri de mutatie EGFR; 7 kituri de extractie ADN (FFPE); 7 kituri de extractie ADN ADN fara celule (cfADN); 10 Kituri pentru biblioteca de fragmente (ALK, ROS, RET); 1 ambalaj de tuburi Eppendorf DNA LoBind de 1,5 ml; 1 pachet de tuburi de testare Qubit; 1 ambalaj de tuburi de PCR cu pereti subtiri de 0,2 ml; 50 cutii de varfuri de pipeta cu filtru 0,5 - 10; 50 cutii de varfuri de pipeta cu filtru 10 - 200 si 50 de cutii de varfuri de pipeta cu filtru 100 - 100.
Ianuarie 2020
D2.1.1 - Pagina web a proiectului.
instrument de comunicare si diseminare care va include: (i) informatii generale despre proiect (obiective, rezultate si rezultate), prezentarea activitatilor si calendarul proiectului, informatii despre evenimentele viitoare, inregistrarea informatiilor de participare, informatii si fotografii ale evenimentelor anterioare, prezentare mass-media si comunicate de presa (ii) stiri, informatii despre partenerii proiectului, linkuri catre social media, precum si linkuri catre e-stiri
Iunie 2021
D2.2.3 - Livrabil
1 articol „care spune povestea proiectului” - articol promotional de minimum 200 de cuvinte si care cuprinde cel putin 5 fotografii.
Septembrie 2021
D1.1.3 - Raport periodic
Partenerul de proiect va fi obligat sa prezinte rapoarte cu privire la progresul lucrarilor intr-o perioada specificata, pentru a furniza informatii despre activitatile desfasurate si rezultatele. LB va pregati un raport comun cu privire la activitatile pentru fiecare perioada si, in numele consortiului, il va prezenta autoritatii de management.
Februarie 2022
D2.3.6 - Eveniment de diseminare la Chisinau
Prin aceasta activitate ne propunem sa sensibilizam si sa informam grupurile tinta, beneficiarii finali despre actiunile principale ale proiectului si contributiile la realizarea unor conditii cadru imbunatatite pentru cercetarea cancerului pulmonar si progresele inovarii in regiunea transfrontaliera Romania-Moldova. La Evenimentul de diseminare din Chisinau ne propunem sa implicam minimum 50 de participanti.
D3.6.1 - Proiecte stiintifice preliminare de date
Aceasta activitate se va incheia cu furnizarea de date preliminare si cunostinte pentru redactarea proiectelor stiintifice pentru subventii mai indepartate in domeniul stiintific al cancerului pulmonar. De asemenea, acest proiect, prin construirea de relatii intre institutii, va facilita organizarea granturilor stiintifice interdisciplinare.
D3.7.1 - Conferinta despre cancerul pulmonar
Rezultatele proiectului vor fi prezentate la conferinta despre cancerul pulmonar organizata de LB la Iasi. Ne propunem sa implicam 50 de participanti. NIO va acredita laboratorul in conformitate cu standardul national de acreditare al laboratoarelor medicale, demonstrand astfel clinicienilor si pacientilor nivelul ridicat de incredere pe care il pot oferi testelor genetice.
D3.7.2 - Seminarul Cancerului pulmonar
Rezultatele proiectului vor fi livrate la 2 seminarii care implica 30 de participanti pe seminar (studenti, oncologi, experti in biologie moleculara). NIO va acredita laboratorul in conformitate cu standardul national de acreditare al laboratoarelor medicale, demonstrand astfel clinicienilor si pacientilor nivelul ridicat de incredere pe care il pot oferi testelor genetice.
Martie 2022
D1.1.2 - Proces-verbal al sedintelor consortiului
Pentru fiecare reuniune a consortiului, LB va pregati procese verbale de reuniune: discutiile si concluziile convenite la intalniri in lunile 1, 6, 9, 12, 15 si 18.
D1.2.2 - Raport de monitorizare si evaluare
Document scurtarea rezultatelor dupa evaluarea trimestriala a progresului proiectului. Echipa PM va lansa o monitorizare si Raport de evaluare in lunile 4, 7, 10, 13, 16 si 18.
D2.2.1 - Comunicate de presa
materiale de comunicare realizate de managerul de comunicare si emise catre mass-media regionala sau transfrontaliera pentru a informa grupurile tinta si partile interesate locale despre etapele proiectului (inceperea si inchiderea proiectului, finalizarea unei etape principale, atingerea rezultatelor unui proiect, iesire etc). comunicatul de presa va fi transmis in lunile 1, 6, 9, 12, 15 si 18
D2.2.2 - Portofoliu PR
portofoliu cuprinzand cel putin 10 - 15 fotografii profesionale si un scurt videoclip (de cel putin 2 minute), care prezinta evenimentele si rezultatele proiectului, imagini reprezentative ale persoanelor care participa la proiect ca personal si / sau ca beneficiari / grup tinta, etc).
D2.3.1 - Actiuni de socializare
Pe Facebook, Twitter si LinkedIn se va stabili un profil al proiectului. Profilul va fi asociat cu site-ul web LUNGNEX. Pe Facebook si Twitter, impartasim continut, in special adresandu-ne publicului larg si grupurilor tinta ale proiectului. Pe profilul LinkedIn se va pune mai mult accent pe subiectele profesionale ale proiectului. LinkedIn va servi si pentru mentinerea contactului cu participantii la evenimente.
D3.3.1 - Stratificarea pacientului
detectarea mutatiei EGFR in domeniul diagnostic la IO (Institutul de Oncologie al Republicii Moldova) nu a fost facuta niciodata, iar pacientii care au nevoie de tratament specific efectueaza astfel de teste in centre private, astfel incat dupa implementarea acestui proiect va fi posibil sa testati pacientii din institutie. Va fi standardizata metoda de determinare a biomarkerilor moleculari din biopsia lichida, care va fi o metoda neinvaziva de testare in care nu va fi necesar material postoperator de la pacienti. Ca rezultat al acestei activitati, pneumologii vor stratifica pacientii in functie de mutatiile EGFR in scopul administrarii personalizate a medicamentelor. Chiar daca experienta medicilor chimioterapeutici de la IO in administrarea inhibitorilor EGFR este slaba din cauza lipsei testarii moleculare si a tratamentului costisitor.
D3.3.2 - Ghid despre testarea EGFR
ambele laboratoare vor implementa si optimiza investigatia asupra biopsiilor lichide si vor face schimbul de probe pentru a compara rezultatele. Toate datele vor ramane la baza ghidului.
D3.4.1 - Model pentru raportarea datelor moleculare catre medicii terapeutici
Un model standard pentru raportarea datelor moleculare catre medicii terapeutici va fi realizat pentru un sprijin ulterior in gestionarea tumorilor in cadrul programului de medicina personalizata, terapii specifice si monitorizarea patologiilor pacientilor. Caracterizarea moleculara a tumorii va permite clasificarea pacientilor pentru a primi un tip specific de terapie pe baza terapiei tinta. Protocoalele clinice nationale pentru tratamentul pacientilor cu cancer pulmonar vor fi modificate (marite).
D3.4.2 - Ghid despre procedura tehnica, interpretarea si incidenta soferului mutatii
Protocol pentru extractia ADN dinTesut FFPE si din biopsii lichide.
D3.5.1 - Baza de date a pacientilor
Aceasta baza de date va contine toti pacientii cu modificari genetice asociate cu cancerul pulmonar si poate fi o sursa primara de date despre cancer utilizate de biologii moleculari pentru diagnosticarea oncogenomica si de catre clinicieni in procesul de tratament. Toate cazurile si decesele vor fi inregistrate luand in considerare criterii precum sexul, varsta si rasa. Acest centru de informare va acoperi decalajul existent intre biologii moleculari si clinicieni, deoarece acestia din urma vor avea acces la datele genomice indispensabile unui tratament de precizie. Baza de date va fi construita cu utilizarea limbajului SQL sau a aplicatiilor MS Access / MS Excel.
D3.6.2 - Livrabil
Raport de cercetare privind directiile teoretice de cercetare care vor baza proiecte viitoare in ingrijirea cancerului pulmonar