Grupurile țintă

Proiectul este destinat către trei categorii de specialiști în medicină:

1. Specialiștilor de laborator din laboratorul de patologie și laboratorul de biologie moleculară, mai exact pentru: Patologi (1 din Chișinău și 1 din Iași) din ambele centre care fac schimb de cunoștințe și experiențe în conservarea biopsiilor atât pentru diagnosticul imuno-histochimic, cât și pentru testarea moleculară.

Biologii moleculari (1 din Chișinău și 1 din Iași) din ambele centre care vor stabili protocolul tehnic exact pentru fiecare etapă de testare și, în cele din urmă, vor oferi clinicienilor un rezultat interpretat complet.

2. Profesioniștilor din domeniul sănătății specializați în domeniul cancerului pulmonar (pneumologi și oncologi), mai exact pentru:

Pneumologi (1 din Chișinău și 1 din Iași), care sunt primii specialiști care relaționează cu pacientul și care efectuează prelevarea de probe bioptice.

Oncologi (1 din Chișinău și 1 din Iași), care sunt specialiștii ce stabilesc schema de tratament pentru pacient în urma datelor clinice și a informațiilor de laborator. Aceștia vor beneficia de formare în managementul cercetării comunitare și vor constitui nucleul principal de cercetare în medicină primară și comunitară.

Practicile lor vor beneficia, de asemenea, de implementarea sistemului de management al calității pentru îngrijirea cancerului pulmonar.

3. Cercetători (inclusiv doctoranzi/postdoctorali) în științe medicale și sănătate publică, mai exact:

Componenta educațională a rețelei va implementa programe de instruire care implică schimbul de cunoștințe și formare practică pentru cercetare avansată și gestionarea activităților de cercetare și dezvoltare. Fiecare instituție își va desfășura propria selecție (2 din Iași și 2 din Chișinău).

objective-list-esei-biomed-project

Obiectivele proiectului

O1. Primul obiectiv al proiectului este dezvoltarea competitivității în regiunea transfrontalieră și creșterii economice prin colaborare pentru inovare în domeniul cancerului pulmonar.

O2. Al doilea obiectiv al proiectului este implementarea unui sistem de management al calității integrat cu standardele europene pentru cercetare și practica clinică în cancerul pulmonar.

Află mai multe despre proiectul LUNGNEX